Jarkko

Jarkko har över 30 års erfarenhet som frisör. Genom sin gedigna kunskap och utbildning inom frisyr- och färgteknik har Jarkko undervisat och stärkt flertal frisörer under sin karriär. Jarkkos långa erfarenhet, yrkesskicklighet och energi är en ständig inspiration för hans omgivning och Jarkko har även arbetat som lärare och examinator för frisör-elever.

Den personliga utvecklingen inom yrket ser Jarkko som mycket viktig och han är uppenbart frisören som gillar att ha många strängar på sin lyra.

Jarkko har bland annat utbildning i American Crew Method 1 och Method 2, vilka är grundliga vidareutbildningar inom primär huvudform och ultimata maskulina konstruktioner med fokus på texturteknik och konstruktionsalternativ, tillsammans med en korrekt verktygsanvändning. Utbildningen i Method 2 ger även fördjupad insikt om sekundära former och oändliga kombinationer av klippningtekniker både inom manlig och kvinnlig frisyrteknik.

Redan tidigt insåg Jarkko vikten av att lyfta den manliga servicen lite extra på salongen. Detta inspirerade Jarkko att även utbilda sig till knivskarpa kunskaper i hantverket barbering och utöka salongsmiljön med en fräsch och genuin barbershop.

Hösten 2013 deltog Jarkko i den nationella tävlingen Årets Frisör Herr och vann den mycket prestigefyllda utmärkelsen som Årets Frisör i Sverige.