BOOST AV INSPIRATION

Helgen med Session bjöd på en skön boost av inspiration från flera internationellt kända hårartister.

Tillbaka är det avslappnade och lättburna beach-håret!
I sommar vill vi se surf chict svall i halvlånga till långa hår, med naturlig och okomplicerad textur, volym och vågor. ☀️ 🐚 🏄🏼‍♀️

Även det riktigt långa, raka längderna är super snyggt och fortsatt trendigt och ju längre hår desto bättre! Knepet här är att få hårrötterna riktigt raka, så en noggrann föning innan plattången är hemligheten. Redan förra året såg vi kända modehus arbeta med långa extensions på sina visningar och flera kändisar dök upp med ultra långa hår på röda mattan. Att dessutom kombinera den strama stilen med en snedbena, är riktigt hett. 

Även afro-håret är trendigare än någonsin!
Global Creative Director Michael Shaun Corby från Living proof visade bland annat, en finurlig teknik, som gav en härlig känsla av grova lockar. Ett snyggt och coolt sätt att skapa volym och tighta mönster, med afro-känsla på ett annars helt rakt hår!

Är du sugen på lugg, ska du satsa på en längre med 70-tals vibbar, som delar sig på mitten, där ögonen framhävs eller en kortare spretig lugg.

Hårfärgerna går mer åt det naturliga, som är enkla att bära upp och har en personlig prägel. Ton-i-ton balayage färgerna känns fortfarande rätt.

Även i det korta frisyrerna ska volymen vara i fokus. Allt fler vågar sig även på en kort glamorös bob.

Vi ska heller inte glömma håraccessoarerna, som utgör en rolig detalj i säsongens hår. Hårsmycken behöver heller inte vara av traditionella snitt, utan nu smyckas håret med textilier – allt från snören och knytvarianter till vackert mönstrade hårband.

Och sist men inte minst… något för killar att satsa på under 2017 är en frisyr som är något längre på sidor, med rörlighet upptill och inte för långt i nacken, utan välklippt. ”Fades” i all ära, men vi ser sakta en ny trendig frisyr ta form.
Även skägget fortsätter att växa på män, vilket inte bara är jätte kul och trendigt, men skägget må även vara ett av dom bästa modetrenderna för män, då de flesta män passar i skägg! Så har du inte redan skägg, se till att det börjar växa ett nu. 😉